تفاوت کامپوزیت با کامپوزیت ونیر در نحوه قرار دادن مواد برای پوشش دادن دندان هاست. هر دو این ورش برای رفع مشکلات ظاهری دندان ها بکار می رود. مشکلاتی مانند فاصله بین دندان ها بخصوص دندان های جلویی، لب پر شدن و یا شکستگی جزئی دندان ها، زرد شدن و تغییر رنگ، ساییدگی دندان ها و …. را می توان با استفاده از هر دو روش پوشاند. ولی کامپوزیت دندان از موادی ساخته شده است که در فرایند پر کردن دندان ها استفاده می شود. در صورتی که کامپوزیت ونیر روکش های از قبل ساخته و اماده ای هستند که در مطب دندانپزشک وجود دارد و به صورت مستقیم بر روی دندان ها قرار می گیرد. این نکته می تواند تفاوت اصلی بین این دو روش یعنی تفاوت کامپوزیت با کامپوزیت ونیر باشد. هر چند می توان گفت مشابهت های زیادی بین آن ها وجود دارد.

تفاوت کامپوزیت با کامپوزیت ونیر 215465845612564

کامپوزیت دندان چیست و چگونه بر روی دندان ها قرار می گیرد

کامپوزیت دندان از موادی ساخته می شود که دندانپزشکان برای پر کردن دندان از آن ها استفاده می کنند. این مواد حالت خمیری دارد و همرنگ دندان های طبیعی فرد است. در این روش ابتدا این ماده خمیری به صورت یک لایه نازک  بر روی دندان ها قرار داده می شود. سپس دندانپزشک فرم لازم را با توجه به وضعیت سایر دندان های به این ماده می دهد. بعد از اینکه این مرحله به پایاین رسید و رضایت کامل از انجام آن حاصل شد، به وسیله تاباندن نور آبی رنگ بر روی دندان ها، ماده خمیری را سفت و بر روی دندان ها ثابت می کنند. این روش برای تک تک دندان ها به صورت مجزا انجام می شود. دقت در این روش بالاست و باید فرم های داده شده با هم متناسب باشد.

کامپوزیت ونیر چیست و چگونه بر روی دندان قرار می دهند

کامپوزیت ونیر روکش هایی هستند که به صورت آماده شده و از پیش ساخته در مطب دندانپزشک یا کلینیک دندانپزشکی وجود دارند. در این روش دندانپزشک با توجه به سلیقه فرد، رنگ دلخواه را انتخاب و بر روی دندان ها نصب می نماید. برای انتخاب رنگ می توان از دندانپزشک نیز کمک خواست. اینکه فرد می خواهد رنگ طبیعی تری را انتخاب نماید یا رنگ بسیار سفید و یخچالی با نظر دندانپزشک می توان بر روی دندان ها قرار داد. اینکه رنگ کامپوزیت ونیر با رنگ پوست چهره و رنگ دندان های طبیعی همخوانی و تناسب بیشتری داشته باشد، باعث طبیعی تر جلوه دادن روکش می شود. بعد از انتخاب رنگ، روکش به صورت مستقیم بر روی دندان قرار داده می شود و به وسیله چسب یا سیمان مخصوص دندانپزشکی چسبانده می گردد. سپس با استفاده از تاباندن لیزر یا اشعه مخصوص سفت شده و مراحل کار به اتمام می رسد.

مقایسه مراحل قرار دادن کامپوزیت و کامپوزیت ونیر بر روی دندان

همانطور که گفتیم تفاوت کامپوزیت و کامپوزیت ونیر در نوع ماده ای است که بر روی دندان ها قرار می گیرد. البته باید گفت کامپوزیت ونیر یکی از انواع کامپوزیت دندان است که در زیبا نمودن طرح لبخند استفاده می شود. در هر دو این روش این مراحل باید انجام شود:

بررسی وضعیت کلی دندان ها

در ابتدا دندانپزشک برای چسباندن کامپوزیت یا کامپوزیت ونیر وضعیت سلامت دندان ها را بررسی می نماید. مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان ها می تواند روند درمان را با تعویق مواجه سازد. در صورتی که دندان پوسیدگی جزئی دارد، قبل از قرار دادن روکش و یا چسباندن ماده خمیری آن را ترمیم می نمایند. سایر مشکلات دندان را می توان با این روش ها پوشش داد و نیازی به اقدام خاصی نمی باشد. رنگ مورد نظر باید قبلا انتخاب شود. برای کامپوزیت ونیر انواع مختلفی از رنگ ها وجود دارد که می توان با توجه به درخواست فرد بر روی دندان ها قرار گیرد. برای کامپوزیت دندان نیز ابتدا رنگ مورد نظر فرد انتخاب و بر روی دندان قرار داده می شود. در صورت تایید فرد و همچنین نظر دندانپزشک، رنگ مورد نظر انتخاب و بر روی دندان قرار داده می شود.

تفاوت کامپوزیت با کامپوزیت ونیر 2315645864561265465تمیز نمودن سطح رویی دندان

این مرحله باید در نهایت دقت انجام گیرد. کاملا سطح دندان ها باید از هر گونه جرم و … پاک شوند. زیرا این مواد به صورت لایه بسیار نازکی بر روی دندان ها قرار داده می شود. وجود هر گونه برجستگی و یا مواردی مانند جرم می تواند زیبایی و یک دستی ظاهری روکش را از بین ببرد. این کار با استفاده از برس دندانپزشکی انجام می گیرد.

لیفت لثه

لثه ها باید کاملا با هم همتراز شوند. در ضمن باید کمی لثه را لیفت داد تا روکش به صورت کامل روی دندان ها را بگیرد. این لیفت دادن لثه بسیار مختصر بوده و فقط برای همترازی و زیبایی ظاهری کامپوزیت یا کامپوزیت ونیر انجام می شود.

قرار دادن مواد

این مرحله تفاوت کامپوزیت با کامپوزیت ونیر را مشخص می نماید. در این مرحله برای قرار دادن کامپوزیت از همان مواد خمیری استفاده می شود. این مواد کاملا مشکلات جزئی دندان را باید پوشش دهد.  بنابراین باید در ضمن قرار دادن مواد به تناسب و جزئیات دندان ها توجه شود. مواد خمیری به صورت تک تک بر روی دندان ها قرار داده می شود. در صورتی که کامپوزیت ونیر از یک روکش آماده و یکدست استفاده می شود.

این روکش بر روی دندان ها قرار می گیرد و نیازی نیست به جزئیات زیر دندان توجه شود. زیرا به صورت کامل دندان ها را پوشش می دهد و یک لایه منسجم و کامل است. تنها کاری که باید انجام شود، انتخاب رنگ روکش ها است که هر چه طبیعی تر انتخاب شود، ظاهر بهتری دارد. در هر دو این روش نیازی به تراشیدن مینای دندان و یا اقدام خاصی نمی باشد. بنابراین اقدامی که انجام می گیرد شامل قرار دادن مواد بر روی دندان های طبیعی فرد است.

سفت کردن مواد

دیگر تفاوت کامپوزیت با کامپوزیت ونیر در نحوه چسباندن مواد است. کامپوزیت به صورت ماده خمیری بر روی دندان می چسبد و نیازی به استفاده از چسب یا مواد دیگر نمی باشد. باید بعد از قرار دادن و رضایت از وضعیت ظاهری دندان ها، با استفاده از تاباندن نور آبی رنگ این مواد را سفت نمود و بر روی دندان ها ثابت کرد. در صورتی که در کامپوزیت ونیر نیاز است روکش با استفاده از چسب و یا موادی سیمانی بر روی دندان ها چسبانده شود. سپس بعد از رضایت از نحوه قرار گرفتن روکش بر روی دندان ها و تایید دندانپزشک، با استفاده از لیزر و یا اشعه مخصوص دندانپزشکی، چسب یا سیمان سفت شود و روی دندان ها را بگیرد. بنابراین در کامپوزیت نیازی به چسب نداریم و در کامپوزیت ونیر این چسب برای تثبیت روکش ها  بر روی دندان ها الزامی است.

پولیش دادن

این مرحله یکی از مراحلی است که به دقت و ظرافت زیادی نیاز دارد. بعد از اینکه کامپوزیت بر روی دندان ها قرار گرفت و با استفاده از نور آبی رنگ تثبیت شد، مرحله پولیش دادن دندان ها است. در این قسمت باید تمامی برجستگی ها، فرو رفتگی ها و سایر اشکالات ماده ای که قرار گرفته است از بین برود. بنابراین سطح صاف و صیقلی باید ایجاد شود تا ظاهر دندان ها به بهترین شکل ممکن درآید. در خصوص کامپوزیت ونیر نیز باید مواد چسبی و سیمانی کاملا از بین دندان ها برداشته شود. نباید هیچگونه روزنه و سوراخی  در فاصله بین روکش ها وجود داشته باشد، زیرا عوارض زیادی را به دنیال خواهد داشت. بعد از اینکه مواد اضافی از روی دندان برداشته شد، سطح بیرونی دندان ها صاف و یکدست می شود و زیبایی طرح لبخند ایجاد می گردد.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان برای موارد کاربردی و نیز با توجه به مواد اولیه، تعداد و اندازه ذراتشان به چهار قسمت تقسیم می شود که کامپوزیت ونیر یکی از آن ها می باشد.

نوع هیبرید

برای دندان های خلفی کاربرد دارد. زیرا از ذرات بزرگتر ساخته شده است و نیز مقاومت بالایی دارد. بنابراین برای دندان هایی که وظیفه ساییدن و چویدن مواد غذایی را بر عهده دارند مناسب است

میکروفیلد

این نوع از ذرات ریزتر و دارای استحکام کمتر ساخته شده است. بنابراین برای دندان های جلویی مناسب می باشد. سطح این مواد بسیار صاف و صیقلی می باشد، بنابراین درخشندگی دندان های جلویی را سبب می شوند.

نانوفیلد

برای استحکام و زیبایی و نیز در کنار آن ترمیم دندان ها کاربرد دارد.

کامپوزیت ونیر

این نوع کامپوزیت ها شباهت زیادی به لمینت دارند. همچنین استحکام بالایی داشته و رنگ های متنوعی نیز برای این کامپوزیت ها وجود دارد. می توان برای هر رنگ پوست و چهره، رنگ دلخواه را انتخاب نمود.

کلام آخر

در این مقاله به تفاوت کامپوزیت و کامپوزیت ونیر پرداختیم. باید گفت کامپوزیت ونیر نسل امروزی کامپوزیت دندان است که امروزه کاربرد زیادی در زیبا نمودن طرح لبخند به عهده دارد. تفاوت این دو روش در مواد اولیه و نحوه چسباندن این مواد است. کامپوزیت از مواد خمیری تشکیل شده که بدون چسب و با استفاده از تاباندن اشعه آبی رنگ بر روی دندان ها سفت می شود. در صورتی که کامپوزیت ونیر از روکش آماده و پیش ساخته ای تشکیل شده که با استفاده از چسب مخصوص بر روی دندان ها ثابت و سپس از طریق تاباندن لیزر سفت می شود.


مطلب فوق توسط نویسندگان تهران جراحی با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار تهران جراحی نمیباشد. (دکتر دهقان)


مطب ایمپلنت تهران|دکتر وحید دهقان دندان ,کامپوزیت ,ونیر ,مواد ,استفاده ,روکش ,کامپوزیت ونیر ,قرار دادن ,کامپوزیت دندان ,تفاوت کامپوزیت ,قرار داده ,انواع کامپوزیت دندان منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

نسیم پوما بیست PUMA20 جملات شیرین سفید زندگی کن تا سرخ بمیری brucejrmo2ek Diary اینجانب افولی وبلاگ کاج خرید و فروش آنلاین